3600 Mağduru Polislerin DİLEKÇE BOMBARDIMANI

3600 Ek gösterge mağduru olan ortaokul ve lise öğrenimli emekli polisler kapsam dışı bırakıldıklarını,3600 ek gösterge kanun teklifine geçici bir madde eklenmesi suretiyle birinci dereceye intibak ettirilmesi talebiyle TBMM Başkanlığına sunulmak üzere TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığına tek tek dilekçe iletiyorlar.

3600 Ek gösterge mağduru olan ortaokul ve lise öğrenimli emekli polisler kapsam dışı bırakıldıklarını,3600 ek gösterge kanun teklifine geçici bir madde eklenmesi suretiyle birinci dereceye intibak ettirilmesi talebiyle TBMM Başkanlığına sunulmak üzere  TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığına  tek tek dilekçe iletiyorlar.
Mağdur emekli polislerin  TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığına ilettikleri dilekçe'de şu ifadeler yer aldı :
 
"TBMM BAŞKANLIĞINA sunulmak  üzere TBMM DİLEKÇE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanan 3600 Ek gösterge kanun teklifinde,   orta ve lise öğrenimli Emekli Polisler kapsam dışı bırakılmıştır.
30/12/2015 tarıh 65-656 sayılı kanun ile orta öğrenimli Astsubaylara 1'er derece verilerek 3600 ek göstergeden faydalanmaları sağlanmıştır.
Kanun yapmak, kaldırmak tamamen sizlerin uhtesindedir.
Bizlerin talebi bir defaya mahsus bu haktan yararlandırılmak üzere  aşağıda yazılı olan geçici maddenin  kanun teklifinde yer almasının sağlanarak  mağdur emekli polislerin de  ekonomik refahtan faydalandırıması talep ve isteğimdir.GEÇİCİ MADDE ‘’Emniyet hizmetleri sınıfına dahil kadrolardan emekli olanlar mevcut derecelerine bakılmaksızın bir defaya mahsus ilgili aylık gösterge tablosunda 1'inci dereceye intibak ettirilir.
Bu kapsamda yapılacak intibak işlemi 01.01.2023 tarihi itibarı ile Emniyet hizmetleri sınıfına dahil tüm emekli personel ve hak sahipleri için uygulanır.’’Talebimin gereğinin yapılmasını yüksek makamınızın takdir ve tensiplerine arz ederim. "

 
**ÖZEL HABER-**HALİS KAHRAMAN