Amasya Polisi kedilerle mesai arkadaşı oldu

Amasya'da uygulama noktasında görev yapan polis memurlarının baktığı, beslediği kediler adeta mesai arkadaşları oldu.


Amasya Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memurları 8 yavru, 3 büyük kedinin üşüdüğünü ve aç olduğunu görünce uygulama noktasının yanına yuva yaptı, kendi paraları ile mama alan polisler kedileri elleriyle besliyor. Kediler adeta polislerin mesai arkadaşları oldu. Polis memurları hem görevlerini en iyi şekilde yerine getiriyor hem de 7/24 kedilere bakıyor. Kedilerde polislerin yanlarından bir an olsun ayrılmıyor. Polisler kedileri, kediler de polisleri sahiplenmiş durumda.

Uygulama noktasında görevli Komiser Yardımcısı Aykut Şahiner: "Amasya İl Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın can güvenliği, mal güvenliğini sağlamak amacıyla burada uygulama yapmaktayız. Uygulama esnasında vatandaşlarımızı gözetirken, can dostlarımız olan kediler burada aç ve kötü vaziyetteydi. Bizde buna duyarsız kalamadık. Hem yemeleme olarak, su ihtiyacını karşılama olarak burada onlara sahip çıkmaya çalışıyoruz elimizden geldiğince, burada sürekli 7/24 uygulama yapılıyor. Uygulama yapılırken de burada hep beraber görevimizi ifa ediyoruz. Kediler bir nevi bizim mesai arkadaşımız oldu diyebiliriz" dedi.

Kedilere 3 öğün mama verip besleyen Polis Memuru Ömer Güler: “bunlar bizim mesai arkadaşımız gibi oldu. Her mesaiye geldiğimizde rutin işlerimizi yaptıktan sonra kedilerimizi de besliyoruz. Bunların bu dünyada yaşadığını unutmayalım. Bunlar Allahın sessiz şahit kulları. O yüzden elimizden geldiğince bunlara yardım ediyoruz ve barınmalarına olanak sağlıyoruz. Sağ olsun."