Bakan Soylu: Bakanlık olarak zihnimiz önleyiciliğe kodlanmıştır 

İç Güvenlik Sektörünün sivil gözetiminin güçlendirilmesi projesi 3. Aşama Kapanış programı 9 Aralık Perşembe günü Ankara Marriot Otel’de gerçekleştirildi. 

Programa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldı.

Bakan Soylu konuşmasında, PKK ve PYD’nin Rakka’ya gidip bir tek silah patlamamasının nedenini şu soruyu sorarak aradı: “Acaba ABD’nin Afganistan’dan çekilmesi PKK ve PYD’nin Rakka’ya girmesiyle rakkadaki DEAŞ’lıların Afganistan hattına tasviyesi mi? Bu, onurlu dünya adına cevaplanması gereken önemli bir sorudur.”

Güvenliğin artık sadece silah ve personelle sağlanmadığını, yeni başlıklara sahip risk  analizi, dijital alt yapı, vb. temel parametreler haline geldiğini ifade eden Soylu, Suriye ve Irak’ın  devlet otoritesini kaybedip, yıllarca batı ambargosuna maruz kaldığını sözlerine ekledi. 

“Biz İskandinav ülkesi değiliz burası Türkiye! “

"DEVLETİN EN ÖNEMLİ MESELESİ DENETİMDİR”

Bu zamana ikadar yaklaşık 4000 milyonluk operasyon yapıldığını, bunca emeğin ve yapılan harcamanın ne denli büyük olduğunu vurgulayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sözlerine şöyle devam etti: “Temel yaklaşımımız,  “güvenlik”tir. Tabiki bu güvenlik özgürlük alanını daraltma bahanesi olmamalıdır. Biz hiçbir zaman işimizi “..mış” gibi yapmayız, yapmıyoruz. Çünkü vatandaşımız vergilerini ödüyor. Eylül 2019’da kolluk kuvvetleri komutamızı kurduk. 126 bin 800 personel görev aldı. 

İçişleri Bakanlığı olarak, zihnimiz önleyiciliğe kodlanmıştır. Önemli olan önleyiciliği ortaya koymaktır. 

Ulusal suç önleme ofisi geçiyor, ulusal suç önleme yerlerinin açılması hususunda da  projelerimiz var. Bu kapsamda gerekli yasal adımları atacağız. 

Pandemi bile bizim eğitim alma iştahımızı engelleyemedi. Online olarak nitelikli eğitime devam ettik. 1005 Polis Merkezi ve 100’e yakın Jandarma Merkezinde aile içi kadına şiddet ofisi kurduk. Oturup beklemiyorlar. Risk analizi yapıp, hassasiyetle engelleyici bir tavır olarak harekete geçiyorlar. 

Hukukun üstünlüğü, önleyiciliği ve eğitimi baz almalıyız.”

HABER: Sümer TAŞKIRAN