Bayram Kutlama Mesajında Polislere 3600 Ek Gösterge İstedi

Emekli Emniyet Müdürü Süleyman Deveci, sosyal medya hesabından yaptığı Bayram Kutlama Mesajında polislere 3600 Ek Gösterge İstedi..

 Antalya'da yaşayan polis memuru kökenli Emekli 1'inci Sınıf Emniyet Müdürü Süleyman Deveci'nin bayram kutlama mesajı'nda şu ifadeler yer aldı :

"Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneğinde, dernek içinde demokrasiyi ortadan kaldırarak polisin güçlü bir sivil toplum kuruluşunu olmasını engelleyen ve derneğe çökülmesine zemin hazırlayan, dernek tüzüğünün değişmesi, 3600 ek gösterge verilen üniversite mezunu polis memurlarıyla -aynı görevi yapan; ilkokul, ortaokul ve lise mezunu polis memurlarına verilmeyen 3600 ek gösterge hakkının söke söke alınması dileğiyle, bayramınız mübarek olsun."

TBMM Genel Kurulu'nda  1 Temmuz 2022 günü kabul edilen 3600 ek gösterge yasa teklifi ile çalışan ve emekli 5.3 milyon kamu görevlilerinin ek göstergeleri yeniden belirlendi.

Tüm memur ve memur emeklilerinin  mevcut ek göstergelerinde 600 puan artış yapıldı. İlk kez yardımcı hizmetler sınıfında yer alan hizmetli personele de 600 ek gösterge puanı verildi.

Birçok meslek grubu ve unvanının faydalanacağı düzenlemeyle 1. dereceye gelmiş olmak şartıyla, 2 yıl ve üzeri yükseköğrenim mezunu  tüm polis, öğretmen, sağlık çalışanı ve din görevlilerinin ek göstergeleri 3600'e yükseltildi.