Bir Haftada 2 bin 356 Sürücüye Telefonla Konuşmaktan CEZA

İstanbul'da gerçekleştirilen trafik denetimlerinde, bir haftada 2 bin 356 sürücüye trafikte seyir halindeyken Cep Telefonuyla Konuşmaktan dolayı 427'şer lira CEZA kesildi.

İstanbul'da gerçekleştirilen trafik denetimlerinde, bir haftada 2 bin 356 sürücüye trafikte seyir halindeyken Cep Telefonuyla Konuşmaktan dolayı 427'şer lira CEZA kesildi.
İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerince  bir haftalık süreçte gerçekleştirilen trafik uygulamalarında, kural ihlali yaptıkları tespit edilen toplam 43 bin 703 sürücüye trafik idari para cezası uygulandı.
Merkezi İstanbul'da Fahri Trafik Müfettişleri (FTM) Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Basın Sözcüsü Halis Kahraman, Trafikte seyir halindeyken telefonla konuşmak, birçok riski beraberinde getirdiğini,Trafikte telefonla konuşmak, sürüş güvenliğini tehlikeye düşüren başlıca davranışlardan biri olduğu için bu yıl için 427 TL para cezası ile cezalandırılan bir davranış olduğunu belirterek, "  Trafikte telefonla konuşmanın riskleri konusunda birçok araştırma yapılmıştır. Araştırmaların tamamı, trafikte telefonla konuşmanın sürücünün dikkatini dağıttığını ve kazaya davetiye çıkardığını göstermektedir. Yapılan araştırmalara göre, trafikte araç kullanırken telefonla konuşan sürücüler, tehlikeli durumlarda gerekli refleksi yarım saniyeden 1 saniyeye kadar değişen sürelerde daha geç gösterebilmektedir. Şehir içi trafikte hız sınırları içinde seyir halindeyken, gerekli durumlarda frene basmakta 1 saniyelik gecikme çok ciddi kazalara sebebiyet verebilir. Yine araştırmalar göstermektedir ki, trafikte telefon kullanımı yalnızca kullanım sırasında değil, sonrasında da dikkatin dağınık kalmasına neden olmaktadır. Bu nedenle telefon görüşmesinden sonra da kaza riski normal sürüşe göre yüksek seyretmektedir. Tüm bu nedenlerle, araç kullanırken cep telefonu ile konuşmak cezası olan bir davranıştır." ifadelerini kullandı.