Ecdadın İzinde Kutlu Yürüyüş Başladı

9 Haziran Şeref ve Kahramanlık gününün 101. Yıl dönümü bu yıl farklı etkinliklere sahne oldu. Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü 'nün yanı sıra F-16 savaş uçakları ile jandarma komando birliği ve atlı jandarmaların gösterileri kutlamalara renk kattı.

9 Haziran Şeref ve Kahramanlık gününün 101. Yıl dönümü bu yıl farklı etkinliklere sahne oldu. Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü ’nün yanı sıra F-16 savaş uçakları ile jandarma komando birliği ve atlı jandarmaların gösterileri kutlamalara renk kattı.
Kurtuluş Savaş’ında İnebolu limanına gelen silah ve cephanenin Anadolu’ya sevk edildiği tarihi İstiklal Yolunun İnebolu –Kastamonu güzergâhında düzenlenen “Atatürk ve İstiklal yolu Yürüyüşü komando ve jandarma birlikleri damgayı vurdu.
İnebolu halkı çiçeklerle asker bizim asker diyerek çiçek yağmuruna tuttular. Milli mücadelenin kazanılmasında büyük rol oynayan tarihi Atatürk ve İstiklal yolu  yürüyüşüne Kastamonu Valisi Avni Çakır, Bozkurt Kaymakamı Murat Atıcı İnebolu Kaymakamı vekili, Kastamonu Millet vekili Metin Çelik, Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcı Gökhan Kapağan, Kastamonu İl Jandarma Komutanı Albay Mücahit Avkıran ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşlar ve ilçe halkı  katıldı.
Türk Hava Kuvvetleri Merzifon 5’inci Ana Jet Üs Komutanlığından havalanan iki F-16 uçağı gösteri yaptı.
Türk Ocakları önünden başlayan yürüyüşe Nevşehir Jandarma At ve köpek Egitim Merkezi Komutanlığı (JAKEM), Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığı, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi öğrencileri ile İl Jandarma komutanlığına bağlı jandarma timleri de eşlik etti.
Komandoların yürüyüş sırasında yaptıkları gösteriyi vatandaşlar ilgiyle izledi. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe katılanlara şehir merkezinden geçerken vatandaşlar tarafından konfeti ve çiçekler atıldı.
Vali Avni Çakır da konuşmasında Kastamonu tarihinin kahramanlıklarla dolu olduğunu söyledi. Kastamonu halkının Türk İstiklal Mücadelesinde çok önemli bir görevi yerine getirdiğini anlatan Çakır,“ Bizler yine bugün aynı ruhla, genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle bu kutlu yolu yürüyerek ecdadımızı yad edeceğiz.
Bugün bu ruhla kalplerimiz onlar için atacak “ dedi.

HABER: Celal Bekiroğlu