EURO 2024 AVRUPA ŞAMPİYONASINA LİDER GİDİYORUZ

A milli futbol takımımız dün oynanan Galler maçında 1 - 1 berabere kalarak Euro 2024 elemelerinde grubu lider olarak tamamladı.

Dün akşam 22:45'te cardiff City stadyumunda galler'e konuk olan millilerimiz, karşılaşmadan  1 - 1 beraberlik ile ayrıldı. Bu sonuçla grup'da 17 puana ulaşan milli takımımız, Hırvatistan'ın 1 puan önünde grup lideri olarak bitirdi. 

GOLÜMÜZ PENALTI'DAN GELDİ

İlk yarıda iyi oyun sergileyemeyen milli takımımız 7. dakikada  N.Williams'ın golü ile 1 - 0 geriye düştü. İlk yarıyı 1 - 0 geride kapatan millilerimiz ikinci yarıdaki baskılı oyunuyla karşılaşmanın 70. dakikasında Yusuf Yazıcı'nın penaltı golü ile mücadeleden beraberlik ile ayrıldı.

"LİDER DÖNDÜĞÜMÜZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ"

Maç sonunda basın toplantısı düzenleyen milli takımımızın teknik direktörü Vincenzo Montella , "Birincilik için lider döndüğümüz için çok mutluyuz. Takıma çok fazla iltifatlar yağdı ve bu takıma ne kadar güvendiğimiz apaçık ortada. İlk yarıda daha fazlasını yapabilirdik ama en önemlisi milli takıma geldiğimden bu yana gördüğüm en güzel şeylerden ikinci yarıda gösterdiğimiz reaksiyon. Çok mutluyum. İkinci yarıda gösterdiğimiz reaksiyon çok önemliydi. Lider tamamlayabildiğimiz için çok mutluyuz."
ifadelerini kullandı.

Kura Çekimi 2 Aralık'ta

Euro 2024 eleme gruplarında'ki müsabakalar tamamlandı. Euro 2024 finalleri kura çekimleri 2 Aralık Cumartesi günü TSİ 18:00'da Almanya'nın Hamburg kentinde düzenlenecek. Milli takımımız kura çekimine ikinci torbadan katılacak. 

Haber: Mehmet Selvitop & Yasin Övüngen

futbol milli takım euro 2024