Hatalı Maaş Hesaplaması için DİLEKÇE BOMBARDIMANI

Emekli polisler, 2022 Temmuz Ayı maaş farklarının hesap edilirken bariz şekilde hatalar yapıldığını iddia ederek, hatanın düzeltilmesi talebiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına dilekçe gönderiyorlar.

Emekli polisler, 2022 Temmuz Ayı maaş farklarının hesap edilirken bariz şekilde hatalar yapıldığını iddia ederek, hatanın düzeltilmesi talebiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik  Bakanlığına dilekçe gönderiyorlar.

Emekli Emniyet Müdürü İbrahim Acun, sosyal medyada üyesi olduğu " EM-PO Polis Emeklileri Dayanışma Platformu " isimli polis grubu sayfasında memur emeklilerine yönelik  hatalı maaş hesaplaması hakkında yapmış olduğu paylaşım da şu ifadeler yer aldı :

"Kıymetli Meslektaşlarım, 

2022 Temmuz Ayı maaş farklarımız hesap edilirken bariz şekilde hatalar yapılmıştır.Bu hatayı ilk farkeden ve kendisi de TEDA Bilim ve Danışma Kurulu üyemiz değerli ekonomist Prof Dr Aziz Çelik olmuştur. Kendisini yaptığı ayrıntılı hesaplarla doğrulayan yine TEDA Bilim ve Danışma Kurulu Üyemiz iktisatçı Prof Dr Aziz Konukman aynı sonuca ulaşmıştır.

Ben de bu iki değerli hocamızın gittiği yoldan hesap ederek kendi maaş farkını SGK Emekli Sandığından çok farklı buldum. Bu sebeple bireysel olarak aşağıdaki  dilekçe öreneğini Ankara SGK Başkanlığına gönderdim.  Bu yanlış hesaplamayı 1 ay içinde düzeltti düzeltti. Düzeltmezse eğer idare mahkemesine dava açacağım.

Aradaki fark az buz değil.Sizleri de yakından ilgilendirdiği için bilgilerinize sunuyorum.Herkesin bireysel ve/veya kurumsal olarak konuyu takip etme hakkı mevcuttur."

Memur emeklileri ad ve soyadı, açık adresi, T.C.Kimlik numarası ve Emekli sicil numarasının yer aldığı ıslak imzalı dilekçelerini bireysel olarak tek tek  PTT'den taahütlü posta yoluyla Ankara SGK Başkanlığına gönderiyorlar. 

İŞTE DİLEKÇE ÖRNEĞİ : 

"ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞINA

(SGK Genel Müdürlüğü)

Benim Temmuz 2022 maaşımın yanlış hesap edildiğini düşünüyorum.Maaş artışı hesabında kriter olarak alınan değerler farklı ve hesap yanlış yapılmıştır.

2022 Ocak ayında maaşa yapılan % 5 zam ve % 2,5 gelişmişlik ve refah payı da enflasyon farkı gibi gösterilip Temmuz ayındaki artış farkından % 7,5 düşülerek yanlış hesap etmişlerdir.

Oysa, Kalkınmışlık ve bütçeden verilen refah payı bir defa verilir , kalıcıdır, müktesep haktır ve asla geri alınamaz. Enflasyon farkından düşülemez. Sadece Ocak ayında verilen enflasyon farkı % 5 Temmuz ayındaki enflasyon farkından düşülür. Görüyorum ki % 2,5'luk refah payı da Temmuz enflasyon farkından düşülmüştür. Düşülmeseydi  2022 Yılı  Temmuz ayı enflasyon farkı % 41,66 değil, % 45.06 olması gerekiyordu. Temmuz maaşım % 45,06 katsayı ile çarpılarak bulunması gerekirdi.

Bu halde maaşım her ay 377 TL eksik ödenmektedir.Maddi mağduriyetimin giderilmesi amacıyla, konunun bir daha incelenerek yanlışlığın düzeltilmesini ve Bilgi Edinme hakkı kapsamında tarafıma bilgi verilmesini arz ve talep ederim."