Hatalı Sürücüler Kamera İle Tespit Edildi, Plakalarına CEZA Yazıldı

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü trafik görevlilerince, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Plaka Tanıma Sistemi'ndeki kameralarla trafikte kural ihlalleri yaptığı tespit edilen 348 sürücünün kullandıkları araçların tescil plakalarına toplam 79 bin 986 TL para cezası kesildi.

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü trafik görevlilerince, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Plaka Tanıma Sistemi’ndeki kameralarla trafikte kural ihlalleri yaptığı tespit edilen 348 sürücünün kullandıkları araçların tescil plakalarına toplam 79 bin 986 TL para cezası kesildi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nün trafik denetimlerinin sonuçlarına ilişkin açıklamasında şu ifadeler yer aldı :

" İlimizde yayaların ve araç sürücülerinin trafikte güvenli seyretmelerini sağlayarak kurallara uyma seviyesini en üst düzeye çıkarmak amacıyla Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüzce yapılan Trafik Denetimleri ile birlikte Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Plaka Tanıma Sisteminden de yararlanılmaktadır.

Trafik Görevlilerimiz, ilimizde bulunan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Plaka Tanıma Sistemi’ndeki kameralarla “01-06 Mart 2022 tarihleri arasında” kural ihlalleri yaptığı tespit edilen sürücülerin, kullandıkları araçların tescil plakalarına 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun; 

- 78/1-a Maddesi “Emniyet Kemeri Kullanmamak” kuralı ihlalinden 310,

- 73/c Maddesi “Seyir halinde iletişim cihazlarını ele alarak araç kullanmak” kuralı ihlalinden 38,

olmak üzere toplam (348) Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı tanzim edilerek 79.986 TL cezai işlem uygulandı."