İletişim Başkanı Altun: BAE, Türkiye'nin en büyük bölgesel ticaret ortağıdır

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Birleşik Arap Emirliklerine dair ' Geleceğe bakış: Türkiye-BAE İşbirliği' paneline dair notlarını paylaştı. Paylaşımında şu ifadelere yer verdi: 

 

“Panelin son zamanlarda iki ülke arasında yeniden hız kazanan ilişkilerin bir üst seviyeye taşınmasına vesile olacağını düşünüyorum. Bir çok konunun derinlemesine ele alındığı panelde önümüzdeki döneme ışık tutacak kıymetli sonuçlara ulaşılmıştır. İki ülke arasında yakın dönemde enerji, çevre, finans ve ticaret alanlarında 10 anlaşma imzalanmıştır. Bu anlaşmalar ışığında ekonominin daha da iyileşmesi beklenmektedir.” 

 

BAE’nin Türkiye’yi lojistik hizmetler ve tedarik zincirleri aracılığıyla ülkelerinde yeni pazarlar açacak bir ülke olarak kabul ettiğini, böylece var olan ticaret hacmini artırmayı hedeflemekte olduğunu belirten ALTUN, Türkiye- Körfez ilişkilerinde, zorlu jeopolitiğin getirdiği tehditlere karşı ülkemizin; barışçıl, her türlü diplomatik çabayı destekleyici, dost, ortak ve bölgesel müttefik ağını genişletici bir yaklaşımda olduğuna da dikkat çekti. 

 

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: “Türkiye - BAE’nin bölgede siyasi ve ekonomik birer güç olarak önemli aktörler olduklarını düşünüyoruz. Türkiye olarak Körfez coğrafyasına ve Orta Doğu’ya yönelik iş birliği ve kalkınmayı hedef alan bir dış politika sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi. 

 

Haber: Sümer TAŞKIRAN / ANKARA