İstanbul'da II. Uluslararası Trafik Güvenliği Kongresi düzenlenecek

Polis Akademisi Trafik Enstitüsü Müdürlüğü tarafindan İstanbul'da l7-2O Kasım 2022 tarihlerinde "II. Uluslararası Trafik Güvenliği Kongresi" düzenlenecek.

Polis Akademisi Trafik Enstitüsü Müdürlüğü tarafindan İstanbul'da l7-2O Kasım 2022 tarihlerinde "II. Uluslararası Trafik Güvenliği Kongresi" düzenlenecek.

Polis Akademisi Başkanlığı, kongre kapsamında belirtilen konu başlıklarıyla ilgili araştırma ve çalışmalar yapan bilim insanlarının, sivil toplum kuruluşlarının, uygulayıcıların ve kolIuğun bir araya gelerek ulaşım güvenliği sorunlarının tespit edilmesi ve çözüm önerilerinin sunulmasının beklendiğini bildirdi.

Polis Akademisi Başkanlığı'nın "II. Uluslararası Trafik Güvenliği Kongresi" hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı : 

"Ulaşım güvenliği alanında güncel bilgilere ulaşmak, yeni araştırma ve uygulamalar hakkında bilgi alışverişinde bulunmak, dünyada meydana gelen trafik kazası ölüm ve yaralanmalarının azaltılmasına yönelik bilimsel çalışmalara katkı sağlamak amacıyla Polis Akademisi Tratlk Enstitüsü Müdürlüğü tarafindan İstanbul'da l7-2O Kasım 2022 tarihlerinde "II. Uluslararası Trafik Güvenliği Kongresi" düzenlenecektir.

Kongre kapsamında belirtilen konu başlıklarıyla ilgili araştırma ve çalışmalar yapan bilim insanlarının, sivil toplum kuruluşlarının, uygulayıcıların ve kolIuğun bir araya gelerek ulaşım güvenliği sorunlarının tespit edilmesi ve çözüm önerileri sunulması beklenmektedir.

Kongrenin dili Türkçe ve İngilizcedir. Oturumlar süresince simültane tercüme yapılacaktır.

Kongre katılımcılarının konu başlıklarını ve 500 kelimeyi geçmeyecek özetlerini MS Word formatında  "trafikguvenligikongre@pa.edu.tr " e-posta adresine belirtilen süre içerisinde göndermeleri gerekmektedir.

Bildiri özetlerinde çalışmanın başlığına ve kısaca amacına yer verilmelidir. Çalışmanın kongre için belirtilen konu başlıklarından hangisine dahil olduğu ve katılımcı ismi, unvanı, kurumu özet metninde belirtilmelidir.

Bildiriler, aşağıdaki konu başIıkları ile ilgili olmalıdır:

Altyapı Güvenliği

Trafik Psikolojisi

Hız yönetimi

Yasal Düzenlemeler

Trafik yönetimi

Trafik Eğitimi

Teknolojik Yenilikler ve Akıllı Ulaştırma Sistemleri

Trafik Denetimi

Toplu Taşıma ve Altematif Ulaşım Modları

Dünyadan İyi UyguIama Ömekleri

Trafik kazalarının Önlenmesi

Önemli Tarihler:

Tam Metin Gönderim Son Tarihi: 11.11.2022

Polis Akademisi Başkanlığı Trafik Enstitüsü Müdürlüğü

E.POSTA : trafikguvenligikongre@pa.edu.tr 

İletişim tel : ( 0312) 462 44 23  ya da (0312) 462 44 36 "

 

*HALİS KAHRAMAN