İstanbul'da Trafik Müfettişleri Toplantısı yapıldı

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi tarafından megakentte görevli Fahri Trafik Müfettişlerine yönelik Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

Toplantıya merkezi İstanbul'da bulunan Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Başkanı Av.Sami Güleçyüz, beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri ve fahri trafik müfettişleri katıldı.

İHLAL MADDELERİ  MÜFETTİŞLERE HATIRLATILDI.

İstanbul  İl Emniyet  Müdürlüğü   Trafik   Denetleme  Şubesi   Konferans   Salonunda düzenlenen toplantıda, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı Fahri Trafik Müfettişliği (FTM) Büro Amirliğinde görevli polis memuru Çağlar Karabina, Fahri Trafik Müfettişliği Yönetmeliğinde yapılan değişikliklerle, Emniyet Genel Müdürlüğünce müfettişlerin üzerinde ağırlıklı durulması istenilen seyir halindeyken cep telefonu ile görüşmek, emniyet kemeri takmamak, yayalara geçiş hakkı vermemek ve kırmızı ışık kuralına uymamak ihlal maddelerine karşı duyarlı olmaları ve fahri  fahri trafik müfettişlerinin görevini yerine getirirken görülen aksaklıklarla ilgili gerekli bilgilendirmeler yaptı. 
Ayrıca, Fahri müfettişlerle görüş, öneri ve taleplerle ilgili karşılıklı bilgi paylaşımı yapıldı.

" MÜFETTİŞLERDEN ADALETLİ VE HAKKANİYETLİ OLMASINI İSTİYORUZ.."

“ Fahri Trafik Müfettişleri Derneği olarak, bizim de müfettiş arkadaşlarımdan bir isteğimiz var; biz bu görevi yaparken içimizdeki vicdanımızla hareket ediyoruz.
Burada adaletli olmak, hakkaniyet ölçüsünde hareket etmek, yazılan cezalarda başkasını deşifre etmeden görevimizi yapma gayreti içinde olalım..” 
diyerek yapılan toplantı sonunda toplantıya katılan fahri müfettişler ile sohbet eden merkezi İstanbul'da bulunan ve 1998 yılından beri faaliyet gösteren  Fahri Trafik Müfettişleri Derneği'nin Yönetim Kurulu üyesi ve Basın Sözcüsü Halis Kahraman, “ İstanbul'da Fahri Trafik Müfettişleri olarak dışarıda kendinizi açığa vermemek ya da reklamını yapmamak, kendi içimizde de müfettişleri en azından insanlara deşifre etmemek niyetindeyiz.
Yaptığınız görev fahri bir görev olduğu için gerçekten gönüllülük esasına dayanıyor. Bizim de müfettiş arkadaşlarımızdan bir isteğimiz var; biz bu görevi yaparken içimizdeki vicdanımızla hareket ediyoruz.
Burada adaletli olmak, hakkaniyet ölçüsünde hareket etmek, yazılan cezalarda başkasını deşifre etmeden görevimizi yapma gayreti içinde olalım..” 
dedi.
“SÖZ KONUSU İNSAN İSE TRAFİKTE BİR CAN KAYBI BİLE FAZLADIR”
Türkiye’nin trafikte can kayıplarının yüzde 50 oranında azalmasını hedefleyen iki ülkeden biri olduğunu söyleyen Kahraman, “Sürücüler üzerinde trafikte her an denetleme algısı oluşturarak kurallara uyma alışkanlığı kazandırılması, trafik kazalarının önlenmesi amacıyla trafik polislerinin yanında değerli müfettişlerimizin katkılarının devam edeceği inancıyla daha düzenli ve sağlıklı işleyen bir trafik temenni ediyoruz.
Trafikte can kayıplarının azaltılması konusunda 2011-2020 yılları arası trafik kazası kaynaklı ölümlerde yüzde 50 oranında azalma hedefi yakalayan 2 ülkeden biriyiz. 
İçişleri Bakanlığımız ve Emniyet Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılan çalışmalar ve alınan önlemler ile ‘söz konusu insan ise trafikte bir can kaybı bile fazladır’ anlayışıyla trafik kazası kaynaklı can kayıplarının azaltılması için gösterilen gayretlere bundan sonra da fahri müfettiş arkadaşlarımızın destekleriyle devam edileceğine inanıyoruz.” 
dedi.

“ÜLKE GENELİNDE 34 BİNi AŞKIN FAHRİ MÜFETTİŞ GÖREV YAPMAKTA”
“Her yıl trafiğe katılan araç ve sürücü sayısı bir önceki yıl oranları artış gösterirken, aynı oranda artması beklenen fahri müfettişleri sayısı artmamıştır..” diyen Halis Kahraman, "  Fahri Trafik müfettişliği görev ve yetki çalışma yönetmenliği 7’inci maddesinde 7/3/ 2019 Tarihinde yapılan değişiklikle, trafik hizmetleri başkanlığınca yapılan inceleme ve denetleme neticesinde müfettiş olmasında sakınca görülmeyenler Emniyet Genel Müdürlüğünün teklifi, İçişleri Bakanlığının onayıyla sayıları arttırılmış şekilde değişikliğe gidilerek fahri müfettişlerinin alımlarının hızlandırılması ve ihtiyaçların karşılanması hedeflenmiştir.
Yapılan bu değişiklikle ülke genelinde müfettiş sayısının 2020 yılı sonu itibariyle 34 bin 23 kişi, İstanbul'da ise bu sayının 4 bin 500 civarında olduğunu öğrendik.. Yine Yönetmeliğin 11. Maddesinde yapılan değişiklikle bir yıl süreyle trafik kural ve ihlal tutanağı düzenlemeyen müfettişlerin görevlerine Emniyet Genel Müdürlüğü teklifi üzerine İçişleri Bakanı'nın onayıyla sonlandırılıyor.
Bu yüzden Türkiye genelinde bir çok ilde ve İstanbul'da kontenjan açığı var. Fahri müfettiş olmak için İstanbul'dan çok sayıdaki adayların müracaatta bulunduğunu öğrendik..Bu sevindirici bir gelişme..Böylece müfettiş sayısı artacak, trafikte daha etkin bir denetim yapılacaktır." 
dedi

RAŞİT KARAGÖZ