İstanbul Trafik Denetim Kadrosuna TAZE KAN

Fahri Trafik Müfettişi olabilmek için müracaat eden ve yaptıkları müracaatları olumlu sonuçlanan müfettiş adayları aldıkları eğitimin ardından İstanbul trafik denetim kadrosuna katıldı. Yeni katılımlarla fahri müfettiş sayısı 5 bini aştı.

Fahri Trafik Müfettişi olabilmek için müracaat eden ve yaptıkları müracaatları olumlu sonuçlanan müfettiş adayları aldıkları eğitimin ardından İstanbul trafik denetim kadrosuna katıldı. Yeni katılımlarla fahri müfettiş sayısı 5 bini aştı. Türkiye genelinde ise bu sayı 36 bini aşmış durumda.
İçişleri Bakanlığı'nca  “Trafikte Her an Yakalanabilirlik” düşüncesinin trafiği paylaşan sürücü, yolcu ve yayalara benimsetilerek kazaların önlenmesi için trafik polisinin bulunmadığı yerlerde görevli polislere yardımcı olmak amacıyla, sivil vatandaşlar arasında seçilen trafik denetimi görevinin yerine getirilmesi için hayata geçirilen Fahri Trafik Müfettişliği sisteminin 1997 yılından beri 25 yıldır başarıyla yürütüldüğünü belirten merkezi İstanbul'da bulunan Fahri Trafik Müfettişleri (FTM) Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Basın Sözcüsü Halis Kahraman, İstanbul'da denetime yeni katılan Fahri Trafik Müfettişleri hakkında yaptığı açıklamada, "İstanbul'dan Fahri Trafik Müfettişi olabilmek için müracaat eden ve yaptıkları müracaatları olumlu sonuçlanan müfettişlere üstlenecekleri görev, sorumluluk ve yetkileri aldıkları görevli trafik eğitmenleri tarafından eğitimle verildi.
Fahri Trafik Müfettişliğinin tüm yurt genelinde 7/24 esasına bağlı vicdani sorumlulukları, etik görüşleri ve mesleki bilgileri doğrultusunda yapmaları gerekenler, hangi durumda nasıl davranacakları ceza-i işlem uygulanırken hangi usul ve esasları dikkate almaları gerektiği konusunda eğitim toplantısında fahri müfettişlere bilgi verildi..
Adından da belli olacağı gibi tamamen “Fahri” olarak üstlenilecek bu görevde, müfettişler gerek işlerinden, gerek ailelerinden, gerekse kendilerine ayırmayı planladıkları özel saatlerinden ödün vermek sureti ile görevlerini yerine getireceklerinin bilincindedirler.

Fahri Trafik Müfettişleri, 40 yaşını doldurmuş, en az iki yıllık yüksek okul mezunu, en az 10 yıllık aktif sürücü olarak trafikte varlıklarını sürdüren insanlardır.
Bilinmelidir ki; Fahri Trafik Müfettişliği görevini üstlenen kişiler görevinin bilincinde, üstlendikleri görevlerini kişisel hırslarından uzak uygulamaktadırlar.
Türkiye genelinde ve megakent İstanbul'da her geçen gün trafiğe kayıtlı araç sayısı arttığından dolayı müfettiş sayısı da o ildeki trafiğe kayıtlı araç sayısına göre belirlenmektedir. 
İstanbul'da  yaklaşık 4 bin 500 civarında  olan aktif müfettiş sayısı yeni görevlendirmeler ile sayıları 5000'ini aşmış durumda ve  " Trafiği gizli gözleri " olan fahri müfettişler görev sınırlaması olmaksızın ülkenin her yerinde görevli ve yetkilidir.
Bu yüzden, caddede, sokakta, köyde, ilçede, kentte ve şehirlerarası yolda belki de bindiğiniz otobüsün yan koltuğunda bir fahri müfettişin sizinle yolcu olarak seyir edebileceği unutulmamalıdır. "

RAŞİT KARAGÖZ