JASAT DEDEKTİFLERİ BAŞARILI ÇALIŞMALARINDA DUR DURAK BİLMİYOR.

Siirt'te 9 yıl önce öldürülerek intihar süsü verilen Kader Ertem olayıyla ilgili flaş gelişme.

Siirt’te 9 yıl önce öldürülerek intihar süsü verilen Kader Ertem olayıyla ilgili flaş gelişme. Konuyla ilgili Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada şöyle denildi, “Pervari İlçesi, Yapraktepe Köyünde 11 Ocak 2014 tarihinde Kader Ertem isimli şahsın ateşli silahla intihar ederek hayatını kaybettiği şeklinde tahkikatı yapılan olay ile ilgili Siirt İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT Timlerince (Jandarmanın Dedektifleri) yeniden çalışma ve kriminal inceleme yapılmış ve tespit edilen hususların Cumhuriyet Savcılığına intikal ettirilmesi neticesinde; Maktül Kader Ertem’in ölümü ile bağlantılı olan Ş.A., T.A., M.A., ve İ.A. isimli şahıslar 14 Aralık 2022 tarihinde icra edilen operasyonla Yapraktepe Köyünde yakalanarak gözaltına alınmıştır.

T.A’nın maktül Kader Ertem ile Ş.A’nın aralarındaki gönül ilişkisini öğrenmesi üzerine kendisine ait ateşli silahla Kader Ertem’i öldürülerek olaya intihar süsü verildiği ortaya çıkarılmıştır.

Gözaltına alınan T.A isimli şüpheli şahıs adli işlemlerinin tamamlanmasına müteakip sevk edildiği Adli Makamlarca tutuklanarak Batman M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiş, M.A, Ş.A ve İ.A isimli şahışlar Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca ifadesinin alınmasına müteakip serbest bırakılmıştır.”