KUR-BAN'a Gelsin

Yazının başlığına bakıp da yanlış anlam çıkarmayın, hep güzel düşünün.
Mesela aradaki çizgiyi kaldırırsak oraya yanlış girmiş olabilir o zaman KURBAN olur. Ne güzel ifade... Yok eğer başlıktaki anlamı düşünürsek parası olanın, zenginin kur korumalı kur- ban'a yani kur (yatırımcısına) gelsin, daha zengin olsun, daha çok parası olsun diye de düşünebilirsiniz. İkincisi birileri için güzel olsa da biz birinci anlamını düşünelim.
Kurban, dinî ibadetlerden olup belli bir geliri (İslami ölçülere göre) olanların Allah rızası için büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan kesileni fakir ve kimsesizlere, eşe dosta, hane halkına helalinden edilen ikramdır.
Kurbanın ne eti ne kanı Allah'a ulaşır ama onun buyruklarına uyarak rızasını kazanmak en büyük kazançtır.
Kurban kulluğun ifadesidir.
Kurban hakka teslimiyettir.
Kurban samimiyet, kurban sadakattir.
Kurban kardeşliğin, dostluğun, yardımlaşmanın, birlik ve beraberliğin pekişmesidir.
Kurban bayramdır, sevinçtir, sevgidir.
Kurban kucaklaşmak, fakiri yoksulu gözetmek, yetimin gönlünü almak, onun yüzünü güldürmektir.
Kurban küslerin barıştığı, dostluğun pekiştiği, çocukların sevindiği, ilahi bir mesajdır.
Kurban şükürdür, zikirdir, saadettir, mutluluktur.
Kurban yevmi Arafat’tır, vakfedir, hacdır, Kâbe’dir, Hz. İsmail’dir, Resulullah’ı ziyarettir.
Kurban Bayramının ve kurbanın özelliklerini, güzelliklerini, faziletlerini saymakla bitiremeyiz.
Bayramlar dostluğun, neşenin, mutluluğun, kardeşliğin, komşuluğun, akrabalığın, ana babanın, mezarda yatanların daha çok hatırlanıp ibret almanın, millet olmanın, birlik ve beraberliğin, yardımlaşmanın, kaynaşmanın en önemli ifadesidir.
Kurban sadece Allah için, onun emri gereği yapılan bir ibadet olması dışında çok mana ifade eder.
Vatana kurban olmak, Hakk’a kurban olmak, sevdiğine kurban olmak, evine, eşine, çocuklarına, namusuna, malına, canına kurban olmak yani kınalı Hasan olmak, kınalı koç olmak, kınalı gelin, kınalı damat olmak, Allah için samimi olmak...
Türk milleti olarak biz vatanımızı, bayrağımızı, ezanımızı, namusumuzu, ailemizi aziz bilir; canımızı uğruna seve seve vermeyi şeref sayarız.

Her zaman olduğu gibi bu şerefli Türk milleti, ülkesine saldıran hainler karşısında kadınıyla erkeğiyle kükremiş aslan olur, hep birlikte hainleri yer ile yeksan eder.
Yakın tarihimizde yaşadığımız hain FETÖ kalkışmasında bu yüce Türk milletinin neler yaptığını, neler yapabileceğini hainlere, hainlerin yandaşlarına ve dünyaya bir kez daha gösterdi.
Allah ülkemizi böyle hainlerden ve hainliklerden korusun.
15 Temmuz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum; tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Ayrıca gazilerimize minnet ve şükranlarımla acil şifalar diliyorum.
14 Temmuz 2022 Abdullah Kaplan