Meteoroloji ve AFAD 64 Şehir için Uyarı Yaptı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD'ın yarın gerçekleşicek olumsuz hava sebebiyle turuncu ve sarı kodlu uyarı yaptı.

Valilik ve AKOM tarafından istanbul halkına uyarı yapıldı. Gerçekleşecek olumsuz hava koşularında yağmurun bugün saat 22:00 ile pazar günü 09:00 arasında etkili olacağı ve rüzgarında bugün saat sabah 10:00 ve pazar 15:00 arasında etkili olacağı açıklandı.


AFAD; rüzgarın Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli rüzgar, kar yağışı ve fırtına beklendiğini açıkladı ve 44 il için turuncu, 20 il için sarı kod uyarısında bulunuldu.

Yurdumuzun büyük bir bölümü yarın yağış altında kalıcak öte yandan yapılan bir açıklama'da İstanbul'da pazar günü kar bekleniyor. AFAD olumsuz hava koşullarına tedbirsiz kalınmasın diye kısa mesaj ile bildirim yaptı. 

Turuncu kod Verilen İller:

Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir,Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun,Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat ve Zonguldak.

Sarı Kod Verilen İller:
Adana, Adıyaman, Ardahan, Aydın, Bilecik, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kırklareli, Malatya, Mersin, Nevşehir, Niğde, Osmaniye ve Uşak.

 


Sarı Kod Nedir:

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce belirlenen renk kodu uyarı sistemine göre, 
"Hava durumu potansiyel tehlikelidir." anlamını taşıyan "sarı" kod ile "Tahmin edilen 
meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalı." uyarısı yapılıyor.

Turuncu Kod Nedir:

"Turuncu" kod ise "hava durumunun tehlikeli" olduğu anlamına geliyor. 
Bu kod, "Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir.
Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, 
güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir." uyarısını içeriyor.