Otobüs Yolcularına Emniyet Kemeri Hakkında BİLGİLENDİRME

Antalya Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube görevlileri tarafından şehirlerarası yolcu taşıyan otobüs denetimlerinde; sürücü ve yolculara emniyet kemerlerini takmaları konusunda bilgilendirme yapıldı.

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü'nün şehirlerarası yolcu taşıyan otobüs sürücü ve yolcularına yönelik emniyet kemeri denetimleri hakkındaki açıklamsında şu ifadeleri kullandı : 

"Yolcu taşımacılığı yapan araçların karıştığı trafik kazaları incelendiğinde; meydana gelen ölüm ve yaralanmaların büyük çoğunluğunun, sürücü ve yolcuların koruyucu tertibat kullanmamalarına bağlı olarak araç içinde savrulma, çarpmanın şiddetine bağlı olarak araç dışına fırlama veya devrilen aracın altında kalma neticesinde meydana geldiği anlaşılmaktadır.

Emniyet kemeri kullanımı, kazalardaki muhtemel can kaybı ve yaralanmaları en aza indirmekte son derece etkin bir role sahiptir.

Bu sebeple, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüzce yapılan şehirlerarası yolcu taşıyan otobüs denetimlerimizde; sürücü ve yolcuların emniyet kemerlerini takmaları konusunda gerçekleştirdiğimiz bilgilendirme faaliyetleri ve kontrollerle daha güvenli seyahat etmeleri sağlanmaktadır."