ÖZEL HABER- Trafik kazası yapanlar DİKKAT..!

Trafik kazası yapanlar dikkat..Avukat olmadığı halde kendilerini avukat olarak tanıtan vekalet avcıları, trafik kazası sonrasında tazminat almak için sürücülerden vekalet alarak haksız kazanç elde ediyorlar.

Trafik kazası yapanlar DİKKAT..!
Trafik kazası yapanlar dikkat..Avukat olmadığı halde kendilerini avukat olarak tanıtan vekalet avcıları, trafik kazası sonrasında tazminat almak için sürücülerden vekalet alarak haksız kazanç elde ediyorlar.
Hastane, mezarlık gibi yerlerde adamları bulunan vekalet avcıları nedeniyle süreçlerde suistimaller yaşanıyor.
Kendilerini avukat olarak tanıtan bazı uyanık kişiler, trafik kazalarına karışan sürücüleri arayıp vekalet istiyor. İkna ederek aldıkları vekaletlerle haksız kazançlar elde ediyorlar.
Son dönemlerde bazı kişiler, kaza yapan sürücülerin kaza ve kişisel bilgilerine ulaşıyor. Ardından bu sürücüleri arayarak vekalet istiyorlar.
Sigorta Acenta Birliği Başkanı Turusan Bağcı “İnanılmaz hızlı haber alıyorlar. İşte mezarlıklarda adamları var hastanelerde adamları var. İhbar başına işte yaralı adam geldi diyorlar hemen o şekilde bizden önce devreye giriyorlar aile ile tanışıyorlar yakınlık kuruyorlar..” dedi.
Merkezi İstanbul'da bulunan Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Sami Güleçyüz,  kendilerini avukat olarak tanıtan vekalet avcılarının işbaşında olduğunu, kazaya karışanların mağduriyet yaşamamakarı için çok dikkatli olmaları gerektiğini  belirterek, " Bu vekalet avcıları, kaza yapan sürücülere sigorta şirketlerinden daha fazla tazminat alma vadinde bulunuyorlar. Uyanıklar, genel amaçlı vekaletlere, mağdurların haberi olmadan davalar açıp, aldıkları paraları da kendi ceplerine atıyorlar..Ne yazık ki bu ve buna benzer süreçlerde suistimaller yaşanıyor. Vatandaşımızın bu konuda çok dikkatli olması lazım. Bunun içinde mutlaka tuttukları avukatla vekalet sözleşmesi yapmalı. Sözleşmenin muhteviyatında avukatın ifa etmesi gereken durumlarının net bir şekilde belirlenmesi lazım. Yine vatandaşlarımız e-devlet sistemi üzerinden Adalet Bakanlığı'nın UYAP Vatandaş portalına giriş yaparak kendileri adına açılmış davaları takip edebilirler.." dedi.
ÖZEL HABER-HALİS KAHRAMAN