Polis emeklileri 3600 ek göstergede hayal kırıklığı yaşıyor..!

POLEMDER Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Dağlı," Polis emeklilerinin 3600 ek göstergede hayal kırıklığı yaşadığını öne sürerek, "Tüm emekli ve çalışan emniyet mensuplarına derece ve eğitim kriterleri gözetilmeksizin 3600 ek göstergenin verilmesi bizleri çok mutlu edecektir." dedi

POLEMDER Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Dağlı," Polis emeklilerinin 3600 ek göstergede hayal kırıklığı yaşadığını öne sürerek, "Tüm emekli ve çalışan emniyet mensuplarına derece ve eğitim kriterleri gözetilmeksizin 3600 ek göstergenin verilmesi bizleri çok mutlu edecektir." dedi

Kamu yararına çalışan (KYÇ) Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği (POLEMDER) Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Dağlı, 3600 ek gösterge kanun teklifine ilişkin olarak yayımladığı basın açıklamasında, Polis emeklilerinin 3600 ek göstergede hayal kırıklığı yaşadığını öne sürerek, " Bir defaya mahsus olmak üzere, derece ve eğitim kriterleri gözetilmeksizin, tüm emekli ve çalışan emniyet mensuplarına 3600 ek göstergenin verilmesi bizleri çok mutlu edecektir." dedi

Başkan Mehmet Dağlı'nın yönetim kurulu adına 3600 ek gösterge kanun teklifine ilişkin olarak yayımladığı basın açıklamasında, şu ifadeler yer aldı :

"Ülkemizin uzun süredir gündeminde bulunan, Polise 3600 ek gösterge verilmesi ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın, 6 Haziran 2022 tarihinde yapmış olduğu açıklama, maalesef Emniyet Teşkilatında derin bir hayal kırıklığına neden olmuştur.

1960’lı yıllarda ilkokul, 1970’li yıllarda ortaokul, 1980’li yıllarda ise lise mezunu olarak mesleğe başlayan ve 1985-2005 yılları arasında emekliye ayrılan meslektaşlarımızın çoğunluğu birinci dereceye düşemediğinden dolayı açıklanan, 3600 ek göstergeyi alamamıştır.

Vatanımızın her bölgesinde, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü koruma ve kollama, halkımızın can ve mal emniyetini koruma, huzur ve güven ortamını tesis ve temin etme, suç işlenmesini önleme ve işleyenleri adalete teslim etme noktasında çok büyük bir özveriyle gece gündüz, yağmur çamur, sıcak soğuk demeden, 24 saat esasına göre aynı ekip otosunda beraber görev yapmış ve hakkıyla emekli olmuş meslektaşlarımızdan birinci dereceden, emekli olanlara 3600 ek göstergenin verilmesi ve diğerlerine verilmemesi bizleri çok üzdüğü gibi derinden de yaralamıştır.

Bu vesile ile aynı görevi yapmış ve emekli olmuş meslektaşlarımızın, maaşları arasındaki farkın da bir hayli açılmasına da neden olacaktır.

Emekli olan meslektaşlarımızın, ancak % 30’u birinci dereceden emekli olduğu için 3600 ek gösterge alacak, geriye kalan % 70’lik dilim ise ek göstergelerine yapılacak, 600 puanlık artış ile maaşlarında ancak, 125TL ile 150 TL.’lik bir artışa neden olacaktır.

Yani aynı görevi yapmış ve emekli olmuş polisler arasında ekonomik açıdan huzuru bozulacak ve daha büyük bir sorun yumağı haline gelecektir.

Elbette ülkemizdeki tüm meslek mensuplarına saygımız sonsuzdur. Ancak bizleri öğretmenler, imamlar, hemşireler ve diğer meslek grupları aynı kategoride değerlendirmek, çok hatalı ve yanlış bir yaklaşım tarzı olmuştur.

Bizleri ancak aynı bakanlığa bağlı ve aynı görevi ifa eden, cumartesi, Pazar, yılbaşı, resmi ve dini bayramlarda izinli olmayan, 24 saat esasına göre görev yapan, Jandarma teşkilatı ile aynı kategoride değerlendirmek çok doğru bir yaklaşım olacaktır.

Kaldı ki Jandarma astsubaylar 1995 yılından beri eğitim ve derece farkı olmaksızın 3600 ek göstergeyi almakta olup, bu yeni yapılan düzenleme ile 4200 ek göstergesine çıkarılmışlardır.

Bir defaya mahsus olmak üzere, derece ve eğitim kriterleri gözetilmeksizin, tüm emekli ve çalışan emniyet mensuplarına 3600 ek göstergenin verilmesi bizleri çok mutlu edecektir."