Polis Müdürü Tekin Akın'dan Başkan Güleçyüz'e ZİYARET

Duayen Polis Müdürü Tekin Akın'dan Başkan Güleçyüz'e ZİYARET

Emekli Emniyet Müdürü ve halen aktif Fahri Trafik Müfettişi (FTM) Ahmet Tekin Akın, FTM Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av.Sami Güleçyüz'e nezaket ziyaretinde bulundu.  

Merkezi İstanbul Kadıköy'de bulunan dernekte  sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, gazeteci-yazar, dernek basın sözcüsü ve emekli emniyet mensubu Halis Kahraman da hazır bulundu. 

Emniyet teşkilatında Giresun, Aydın ve Samsun'da il Emniyet Müdürü olarak bir dönem görev yapmış olan  Ahmet Tekin Akın,  ziyarete ilişkin olarak yaptığı açıklama da, " Sn.Başkan Güleçyüz ile uzun yıllara dayanan bir dostluğumuz var.

Bu gün  uzun yıllardan sonra kendisine ziyarette bulundum. Kendisiyle  telefonlaşıyorduk, ancak yüzyüze görüşemiyorduk. 1999 yılında ben Aydın İl Emniyet Müdürü iken, kendisi ortak bir dostumuz ile birlikte beni makamımda ziyaret etmişti.  O yıllarda trafik denetiminin sadece kolluk görevlilerince değil, sivil inisiyatif olarak sivil toplum kuruluşları (STK) tarafından yürütülmesi amacıyla, 1998 yılında Fahri Trafik Müfettişleri (FTM) Derneği'nin Aydın İlinde kurulmasına da vesile olmuştum. Derneğe ait bir logo dahi oluşturmuştuk..Halen aktif Fahri Trafik Müfettişi olarak görev yürütmekte olduğumdan dolayı Sn.Başkan Güleçyüz'den  dernek faaliyetleri hakkında bilgiler aldım.

Yıllardır başarılı bir şekilde yürüttüğü çalışmalarının devamını diliyorum. Edirne'de birlikte mesai arkadaşlığı yaptığım  sevgili meslektaşım Halis Kahraman'ı burada görmüş oldum. Hep birlikte sohbet etme imkanı bulduk. Bu ziyaretten çok mutlu oldum. ." ifadelerini kullandı.

Başkan Sami Güleçyüz' de ziyaretinden dolayı Ahmet Tekin Akın'a memnuniyetini ve teşekkürlerini ileterek, " Sn.Müdürümüz Tekin Akın bey, emniyet teşkilatı mensupları tarafından sevilen ve sayılan bir Emniyet Müdürü.. Emniyet teşkiatımızın çeşitli kademelerinde  uzun yıllar görev yaptı.

Emniyet teşkilatına büyük hizmetler de bulundu. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda  bir dönem Trafik Müdürü olarak görev yürüttü.Onun bilgi, birikimi ve deneyimlerinden faydalandık..Aydın İl Emniyet Müdürü iken, Türkiye'de ilk kez şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslere sivil trafik polislerini yolcu olarak bindirerek, yolculuk süresince kaptan şoförün trafik kural ihlali yapıp yapmadığının tespit edilmesini, kural ihlali tespiti halinde sürücüye ceza işlemi uygulanmasını sağladı.  Müdürümüzün hayata geçirdiğini bu uygulama günümüzde de halen başarıyla yürütülüyor.

Kendisinden derneğimiz tarafından yürütülebilecek trafik güvenliği projeleri hakkında bilgiler aldık.Bu projelerimizi Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığına tek tek ileteceğiz. Uygun görülmesi halinde, dernek olarak uygulamaya koyacağız. "şeklinde konuştu. 

 

ÖZEL HABER-HALİS KAHRAMAN