Polis yayalara 196'şar lira CEZA kesti

Antalya'da trafik polisleri, kentin trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde yaya geçidini kullanmayıp, yolun çeşitli bölgelerinden karşıdan karşıya geçen yayalara ceza yazdı.

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri bir hafta boyunca  Şok Uygulama İhbarlı - Sivil Denetimlerde  yaya geçidini kullanmadan karşıdan karşıya geçen (5) yayaya 196'şar lira para cezası yazdı.

Yaya geçidi dışında yolun farklı bölgelerinden karşıdan karşıya geçen yayalar tek tek durdurularak,cezai işlem yapıldı.

BİLE BİLE GEÇİDİ KULLANMADILAR

Kimi vatandaş cezaya şaşırırken, bazı vatandaşlar da yaptığının yanlış olduğunu ifade etti. Bazı vatandaşlar ise polisleri ve ceza yazıldığını gördüğü halde yine de yaya geçidini kullanmadan karşıdan karşıya geçti.

Polisler kurallara uymayanlara trafik para ceza keserken, konuyla ilgili vatandaşları bilgilendirdi. Yaya geçidinden geçmenin hem kendileri hem de sürücüler için risk oluşturduğunu belirten ekipler, kazaların büyük bir oranının 'insan' kaynaklı olduğunu vurguladılar.

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü'nün trafik denetimlerinin sonuçlarına ilişkin açıklamasında şu ifadeler yer aldı : 

"İlimizde yayaların ve araç sürücülerinin trafikte güvenli seyretmelerini sağlayarak kurallara uyma seviyesini en üst düzeye çıkarmak amacıyla Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüzce yapılan Trafik Denetimleri ile birlikte Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Plaka Tanıma Sisteminden de yararlanılmaktadır. 

İlimiz genelinde “25-31 Temmuz 2022 tarihleri arasında” trafik denetleme görevlilerimizce Şok Uygulama İhbarlı - Sivil Denetim ile yapılan çalışmalarımızda denetime tabi tutulan; (714) Elektrikli Bisiklet sürücüsüne (512) adet cezai işlem, farklı türlerde araç kullanan (3.029) sürücüden (216) kişiye alkollü olarak araç kullanma kuralı ihlalinden ilgili cezaları ve sürücü belgelerinin geçici olarak iptaline, yaya geçidini kullanmadan karşıdan karşıya geçen (5) yayaya, (1.758) motosiklet kullanıcısına (1.185) adet cezai işlem ve toplu ulaşım araçlarında sürücülerin ihlal ettiği kuraldan dolayı (88) adet cezai işlem uygulanmıştır."