Trafik denetimlerinde 732 araç trafikten men edildi

Türkiye genelinde trafik ekiplerince eş zamanlı olarak 'Araçların Teknik Donanımlarının Kullanımına' yönelik özel denetim gerçekleştirildi.

Türkiye genelinde trafik ekiplerince eş zamanlı olarak “Araçların Teknik Donanımlarının Kullanımına” yönelik özel denetim gerçekleştirildi.

Denetimler süresince 83 bin 584 araç/sürücü kontrol edildi.Kontroller sonucunda; 7 bin 064 trafik kural ihlali tespit edilerek ceza işlemi yapıldı.  732 araç trafikten men edilerek, 265 sürücü belgesi geçici olarak geri alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün trafik denetimlerine ilişkin açıklamasında şu ifadeler yer aldı : 

"Karayollarında seyir halinde bulunan araçlarda, trafik güvenliğini olumsuz etkileyecek şekilde aykırı ışık donanımları bulundurulduğu, geceleri sis ve uzun hüzmeli ışık donanımlarının mevzuata aykırı ve ayarsız kullanıldığı, standartlara aykırı olarak farklı renk, aşırı parlak ve çok sayıda led, projektör vb. uygulamalarda artış olduğu yapılan denetimler ve genel müdürlüğümüze yapılan müracaatlardan anlaşılmaktadır.

Ayrıca, yük taşımacılığı yapan kamyon, çekici, tanker gibi araçların reflektif yansıtıcı şeritlerin özelliklerini yitirdiğinden bu araçların görünürlükleri azalmakta ve arkalarından seyreden trafik için büyük tehlike yaratmaktadır.

Belirtilen olumsuzlukların önüne geçilmesi için 22-23 Eylül 2022 tarihlerinde, “Araçların Teknik Donanımlarının Kullanımına” yönelik özel denetim gerçekleştirildi. 83.584 araç/sürücü kontrol edildi.

Kontroller sonucunda;

• 233 aracın ışık donanımının eksik veya arızalı olduğu,

• 326 aracın ışık donanımının mevzuata aykırı olduğu,

• 341 aracın geceleri mevzuata aykırı sis farı kullandığı,

• Kamyon, çekici cinsi 61 aracın arka reflektör yansıtıcısının olmadığı tespit edildi.

• 732 araç trafikten men edilerek, 265 sürücü belgesi geçici olarak geri alındı.

Toplam 7 bin.064 trafik kural ihlali tespit edilerek işlem yapıldı."