ÜÇ AYLARIN SULTANI

Üç ayların sultanı Ramazan-ı Şerif'in sıcak, şefkat, merhamet, sevgi, saygı, af ve bereket iklimini idrak etmeninmutluluğunu yaşamaktayız.

    Kimlere nasip oldu, kimlere nasip olmayacağını bilemediğimiz bu kutlu ayın iyi idrak edilmesi, doya doya yaşanması, nefsin terbiye edilmesi, kardeşliğin pekiştirilmesi, fakirin yoksulun gözetilmesi, ruhumuzun sükûn bulması, günahlardan arınmasına vesile olan gündüzleri oruçla, akşamları iftarla, geceleri teravih ve sahurla süsleyen nurlu, huzurlu, şuurlu, ihlaslı yaşamayı sunan rahmet ayına kavuşmanın mutluluğu içindeyiz.

  Onun için:

  Hoş geldin rahmet ayı Şehr-i Ramazan

  Hoş geldin Kur’an ayı

  Hoş geldin gönüller sultanı

  Hoş geldin Alemlerin Rabbi’nden selam getiren

  Hoş geldin on bir ayın sultanı

  Hoş geldin bedenin zekatı

  Hoş geldin cömertlik ve muhabbet ayı

  Hoş geldin cennet kapılarının açıldığı, cehennem kapılarının kapandığı ay

  Hoş geldin taşlaşmış yürekleri dirilten

  Hoş geldin günahları yakıp bitiren

  Hoş geldin hayır ve hasenat ummanı

  Hoş geldin af ve merhamet ayı

  Hoş geldin fakirin yüzünü güldüren, feryadını dindiren

  Hoş geldin kalbimizde merhamet duygularını artıran, bizi hayra sevk eden

  Hoş geldin paylaşmayı öğreten, fakiri hatırlatan, yoksulu sevindiren

  Hoş geldin sınırsız ihsan ve ikram ayı

  Hoş geldin sevapların harman ayı

  Hoş geldin hoşnutlar getirdin gül kokulu ay

  Hoş geldin günahlarımızın affına, gönlümüzün kirlerden ve kötülüklerden arınmasına, zikrin şükrün çoğalmasına vesile olan rahmet ayı

  Hoş geldin Kur’an’ın “İnna enzelnahu fi leyletül kadri” yeryüzüne indiği kutlu Kadir Gecesi’nin bulunduğu mübarek ay

  Hoş geldin insanları maddi manevi temizleyen kutlu ay

  Hoş geldin maddi manevi temizlik ve tazelik getiren rahmet ayı

  Güzelliklerle dolu, bedenimizi ve malımızı bütün kirlerden temizleyen, bizlere rahmet iklimini yaşatan rahmet, bereket, huzur ve huşu, dostluk ve kardeşlik dolu mübarek Ramazan-ı Şerif’i bize lütfeden Rabb’ime şükürler olsun.

  Gündüzleri oruçla bedenimizin; secdelerle, dua ve mukabelelerle (Kur’an tilaveti) ruhumuzun; zekat ve fıtralarla malımızın temizlendiği bu gül kokulu manevi iklimi doya doya yaşamalıyız.

  Hoş geldin hoşnutlar getirdin fakat bizi hoş bulmadın. İslam alemi yine viran, yine yılgın, yine yorgun, yine umutsuz, yine boş hayaller peşinde, yine nefsi ben diyen biz diyemeyen, bir ve beraber olamayan ayrılıklar gayrılıklar, gününü gün eden, çıkar düşkünü, çalan çırpan, haydutlar girdabında garip bir zaman yaşıyoruz. Tok açtan habersiz, şuursuz, insafsız, hoşgörüsüz, acımasız; din, iman, vatan, millet, bayrak sevdasından yoksun, hatta umurunda olmayan bir dönemden geçiyoruz.

  Allah’ım; vicdanımızı depreştir, ruhlarımızı güzelleştir, kardeşliğimizi pekiştir, inancımızı imanımızı kuvvetlendir, şuur ver bize merhamet ver, Ramazan-ı Şerif’in kıymetini bildir, sevabına erdir, sonunda bayramıyla yüzümüzü güldür. Hoşnut ol bizden.

Köşe Yazarı: Abdullah Kaplan