Vali Yazıcı, Yayalara Güvenli Trafik Kampanyasını Anlattı

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak trafikte yaya güvenliğine dikkat çekmek amacıyla başlatılan 'Yayalar için 5 Adımda Güvenli Trafik' kampanyası kapsamında Güllük Caddesi'nde yaya ve sürücülere bilgilendirmelerde bulundu.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak trafikte yaya güvenliğine dikkat çekmek amacıyla başlatılan ‘Yayalar için 5 Adımda Güvenli Trafik’ kampanyası kapsamında Güllük Caddesi’nde yaya ve sürücülere bilgilendirmelerde bulundu.
Vali Yazıcı,  kurallara uyan yaya ve sürücülere karanfil ve çanta hediye etti.
İçişleri Bakanlığı tarafından Karayolları Trafik Haftası kapsamında trafik düzeni ve güvenliğinin arttırılması, karayollarını kullananların kurallara uymaları yönünde düzenlenen uygulamaya Vali Ersin Yazıcı, Muratpaşa Kaymakamı Dr. Orhan Burhan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan ile çok sayıda jandarma ve emniyet personeli katıldı.
"Yayalar Kırmızı Çizgimiz.."
Trafikte öncelikli olarak saygı gösterilmesi gereken kişilerin yayalar olduğuna vurgu yapan Vali Yazıcı; “Bugün Karayolu Trafik Haftası biz de bu özel gün nedeni ile en işlek caddemiz olan Güllük Caddesi’nde yaya geçitlerinde uygulamalar yaptık. Yayalarımızın kurallara uyduğunu, sürücülerimizin de hassas ve duyarlı olduğunu gördük. Her şeyin merkezinde beşer var. En kıymetli varlık insan olduğu için en üst düzeyde de saygı görmesi gerekiyor. Trafikte saygı göstermemiz gereken öncelikli kişiler yayalardır. Yayalarımızın can güvenliğinden hepimiz sorumluyuz.
Yayalarımızın hatalarını sürücülerimiz affetmeli ve daha dikkatli olmalıdırlar. Buradan sürücülerimize sesleniyorum unutmasınlar ki yayalar önceliğimiz, Yayalar Kırmızı Çizgimizdir.
Antalya basınına da duyarlılığı için teşekkür ediyorum.” dedi.
Vali Yazıcı, Antalya’da yaya önceliği konusunda toplumda farkındalığı en üst düzeye çıkarmak amacıyla sürücü ve yayalara 5 Adımda Güvenli Trafik kampanyası hakkında bilgiler verdi.
Vali Yazıcı kurallara uyan yaya ve sürücülere karanfil ve çanta hediye etti.
"Çocuklarımızda Küçük Yaşta Trafik Bilinci Oluşturmak İstiyoruz.."
Etkinlik sırasında sürücülerle sohbet edip yaya önceliği hakkında bilgi veren Vali Yazıcı; “Çocuklara kırmızı düdük vererek sürücü olan anne ya da babalarının hata yapması halinde onları uyarmalarını söyledik. Özellikle yaya geçidinde ya da başka kural ihlallerinde çocuklarımızın ebeveynlerini uyarmalarını ve kırmızı düdüğü çalmalarını istiyoruz. İnşallah böylelikle küçük yaşta çocuklarımızda da trafik bilinci oluşacak. Trafikteki sürücülerimize sizin vasıtanızla bir kez daha seslenmek istiyorum. Trafikte her zaman öncelik hayatın öncelik insanın öncelik yayanın diyerek bu anlamlı ve güzel etkinlikte emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.
 


Vali Yazıcı, Yayalara Güvenli Trafik Kampanyasını Anlattı 


Yaya Antalya 07