Yeni Fahri Trafik Müfettişlerine Eğitim Verilecek

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi Konferans Salonu'nda Yeni Fahri Trafik Müfettişlerine yönelik Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı Yapılacak.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi Konferans Salonu'nda Yeni Fahri Trafik Müfettişlerine yönelik Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı Yapılacak.

Fahri Trafik Müfettişi olabilmek için müracaat eden ve yaptıkları müracaatları olumlu sonuçlanan müfettişlere yönelik İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi Konferans Salonu'nda hafta sonu cumartesi ve pazar günleri gruplar halinde Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı Yapılacak.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yetkililerince, İçişleri Bakanlığı'nca görevlendirilmesi uygun görülen ve sivil vatandaşlar arasından fahri müfettişliğe seçilen kişilerin kendilerine yetki verilebilmesi için kendilerine bildirilen gün ve saat aralığında hazır bulunulması istenildiği yerde müfettişlik eğitimine katılımlarının mecburi olduğu, eğitime katılanlara da müfettiş kimliği verileceği ifade edildi

İçişleri Bakanlığı'nca  “Trafikte Her an Yakalanabilirlik” düşüncesinin trafiği paylaşan sürücü, yolcu ve yayalara benimsetilerek kazaların önlenmesi için trafik polisinin bulunmadığı yerlerde görevli polislere yardımcı olmak amacıyla, sivil vatandaşlar arasında seçilen trafik denetimi görevinin yerine getirilmesi için hayata geçirilen Fahri Trafik Müfettişliği sisteminin 1997 yılından beri 25 yıldır başarıyla yürütüldüğünü belirten merkezi İstanbul'da bulunan Fahri Trafik Müfettişleri (FTM) Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Basın Sözcüsü Halis Kahraman, yeni Fahri Trafik Müfettişlerine verilecek eğitim hakkında yaptığı açıklamada, "İstanbul'dan Fahri Trafik Müfettişi olabilmek için müracaat eden ve yaptıkları müracaatları olumlu sonuçlanan müfettişlere üstlenecekleri görev, sorumluluk ve yetkileri ile ilgili bilgi verilmek üzere Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Fahri Trafik Müfettişliği Büro Amirliği görevlilerince Şube Müdürlüğü'nün Konferans Salonu’ nda eğitim ve bilgilendirme toplantısı yapılacak.
 
"Fahri Trafik Müfettişliğinin tüm yurt genelinde 7/24 esasına bağlı vicdani sorumlulukları, etik görüşleri ve mesleki bilgileri doğrultusunda yapmaları gerekenler, hangi durumda nasıl davranacakları ceza-i işlem uygulanırken hangi usul ve esasları dikkate almaları gerektiği konusunda eğitim toplantısında fahri müfettişlere bilgi verilecek...
 
Adından da belli olacağı gibi tamamen “Fahri” olarak üstlenilecek bu görevde, müfettişler gerek işlerinden, gerek ailelerinden, gerekse kendilerine ayırmayı planladıkları özel saatlerinden ödün vermek sureti ile görevlerini yerine getireceklerinin bilincindedirler.
 
Fahri Trafik Müfettişleri, 40 yaşını doldurmuş, en az iki yıllık yüksek okul mezunu, en az 10 yıllık aktif sürücü olarak trafikte varlıklarını sürdüren insanlardır. Günlük hayatta trafik kurallarını bilen sürücülerin uyması gereken kanunlar kendilerine tekrar hatırlatılarak, bu kanunlara uyulmaması durumunda izlemek zorunda oldukları yollar hakkında bilgi verilecektir.
Bilinmelidir ki; Fahri Trafik Müfettişliği görevini üstlenen kişiler görevinin bilincinde, üstlendikleri görevlerini kişisel hırslarından uzak uygulamaktadırlar.
Zira Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Fahri Trafik Müfettişliği Büro Amirliği'nde fahri müfettişler tarafından düzenlenen tutanaklar sık sık kontrol edilerek her hangi bir kasıt tespitinin olması durumunda müfettiş hakkında gerekli hem idari hem de adki yasal işlemler başlatılmaktadır.
Türkiye genelinde ve megakent İstanbul'da her geçen gün trafiğe kayıtlı araç sayısı arttığından dolayı müfettiş sayısı da o ildeki trafiğe kayıtlı araç sayısına göre belirlenmektedir. 
İstanbul'da  yaklaşık 4 bin 500 civarında  olan aktif müfettiş sayısı yeni görevlendirmeler ile sayıları 5000'ini aşmış durumda ve  " Trafiği gizli gözleri " olan fahri müfettişler görev sınırlaması olmaksızın ülkenin her yerinde görevli ve yetkilidir.
Bu yüzden, caddede, sokakta, köyde, ilçede, kentte ve şehirlerarası yolda belki de bindiğiniz otobüsün yan koltuğunda bir fahri müfettişin sizinle yolcu olarak seyir edebileceği unutulmamalıdır. "

MÜFETTİŞ ADAYLARI SMS MESAJI İLE EĞİTİME ÇAĞRILDI
 

İstanbul'dan Fahri Trafik Müfettişi olabilmek için müracaat eden ve yaptıkları müracaatları olumlu sonuçlanan müfettiş adaylarına Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Fahri Trafik Müfettişliği Büro Amirliği'nce cep telefonlarına iletilen SMS mesajıyla eğitime katılmaları istendi.

Halis Kahraman